Pak jij hem op?

“Hallo, kunt u mij doorverbinden met…”

“Goedemorgen, ik ben op zoek naar…”

“Sorry dat ik stoor maar komt het uit dat ik even…”

 

Aaaarg.. leuk he dat bellen naar prospects om een afspraak te maken!?

Ik krijg veel vragen van ondernemers hoe ze nu het beste aan tafel kunnen komen bij een potentiële klant. Vaak worden mailtjes of LinkedIn berichten niet gelezen. En wanneer ze wel gelezen worden heb je geen idee wat de reactie of mening is omdat ze vaak niet reageren.

De beller is sneller. En wanneer je belt heb je gelijk reactie, iemand moet tenslotte wel iets terug zeggen en het geeft jou ook weer de kans om te reageren.

Wanneer je belt heb je twee richting communicatie ipv één, wanneer je mailt. Je kunt spelen met tonatie, enthousiasme, snelheid, etc.

Maar bellen is eng…. Tenminste dat vinden veel ondernemers en verkopers. Zelfs verkopers die al jaren in het vak zitten sturen liever een mailtje en krijgen zweethandjes bij de term ‘koude acquisitie’.

Hoe komt dat toch?

Fear of rejection is de boosdoener, de angst om afgewezen te worden. Dat vinden we spannend en dat is heel menselijk.

Rejection does not mean you aren’t good enough, it mean the other person failed to notice what you have to offer.

Wanneer je online zoekt naar fear of rejection krijg je veel artikelen met allerlei tips om hier vanaf te komen. Wanneer je hier veel last van hebt, ook in andere situaties, raad ik je aan dit eens door te nemen. Er staan veel interessante tips tussen.

Wat ik voor ‘koud’ bellen er vooral uithaal is dat wanneer iemand geen tijd of geen interesse aan de telefoon heeft geen ‘echte’ afwijzing is. In ieder geval niet naar jou…. Wellicht naar het moment omdat hij/zij op dat moment met andere zaken bezig is.

Beeld je maar in wanneer jijzelf gebeld wordt. Komt het niet uit? Waarom neem je dan op? Heb je geen interesse in hetgeen je gesprekspartner je verteld of aanbied, hoe reageer je dan?

Aangezien je degene aan de andere kant van de lijn niet kent wijs je waarschijnlijk hem/haar niet persoonlijk af maar het moment of hetgeen wat aangeboden wordt. Dat is dus ook omgedraaid zo…

Refuse the fear of rejection hold you back. Remember, rejection is never personal. – Brian Tracy

Naast de fear of rejection zijn ook ‘het niet goed voorbereid zijn’ of ‘geen idee wat ik moet zeggen’ veel gehoorde excuses.

Gelukkig is hier wat makkelijker wat aan te doen! Schrijf je in voor de GRATIS cursus Afspraak maken en leer in 5 lessen hoe je dit het beste doet.

 

 

 

 

Share
Janneke-deKreij

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *